U Međugorju se obilježava 37. obljetnica Gospinih ukazanja

 

Župa Međugorje danas 25. lipnja obilježava 37. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Te davne 1981. godine, šestero djece  Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slilo se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja tri i pol desetljeća.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli danas u Međugorje.

Na uočnicu 37. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju misno slavlje je predvodio fra Marinko Šakota, međugorski župnik.

Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u  6, 7, 8, 9, 11 sati. Središnju svečanu sv. misu u 19 sati će predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke Franjevačke Provincije.

Međugorje je u ovih 37 godina iz svijeta privuklo više od četrdeset milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posjednih 37 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.