Mate Rimac proglašen gospodarstvenikom godine, objavljen i gospodarski događaj

Vecernji list i Poslovni dnevnik i ove su godine dodjelili najprestižnije poslovne nagrade u zemlji – titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika te prema izboru stručnog žirija, a proglašeni su najbolji mali i srednji poduzetnici u 2017. godini u sklopu projekta Poslovni uzlet.

Prema odluci stručnog žirija sastavljenog od vodećih hrvatskih novinara i urednika koji prate gospodarstvo, kao i predstavnika stručne i znanstvene javnosti, Gospodarstvenikom godine je proglašen Mate Rimac. Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika za Gospodarstvenika godine je izabran Željko Kukurin.

Prema izboru žirija donošenje i provedba Zakona o postupku izvanredne uprave (Lex Agrokor) proglašen je gospodarskim događajem godine.

Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika gospodarski događaj godine je odobrenje EU sredstava za Pelješki most.

Okupljenim gospodarstvenicima prije dodjele nagrada obratio se i premijer Andrej Plenković te među ostalim najavio reguliranje minimalne plaće kojim će biti zadovoljni i poslodavci i zaposleni.

 

Dobitnici mali i srednji poduzetnici: 

UZLET IZVOZA – Ljubomir Tomašić, direktor B.T.C. d.o.o.

UZLET PRIHODA – Jasmina Subjak, direktorica AGENCIJA ZA RAD d.o.o.

UZLET DOBITI – Joze Tomaš, direktor POTESTAS d.o.o.

UZLET ZAPOSLENOSTI – Suzana Bogović, financijska direktorica TOČKA NA KRAJU D.O.O.

UZLET INVESTICIJA – Jerry Pajić, predsjednik Uprave METIS D.D.