Što znači biti žena?

jp

Što znači biti žena?
Ne majka, ne supruga, ne prijateljica, ne kćerka, ne odgojiteljica, ne njegovateljica, ne učiteljica, ne psihijatar, ne spremačica, ne kuharica i ne znam što se sve ne podrazumijeva danas pod tom riječju, nego ŽENA. Što to zapravo, znači biti žena, i još k tomu slobodna?
Da definiram pojam „SLOBODE“
Sloboda je moć činiti dobro. Naglasak stavljam na ono „moć.“
Zašto?
Jer smo mi svi prepuni nemoći, htjeli bi ali nemamo ni snage, ni volje
Čovjek koji čini zlo nije slobodan i nema mogućnost izbora jer ga zlo zarobljava i konstantno tjera na novo zlo.
60-ih godina pokreti za emancipaciju žena donijeli su veliki preokret u svijetu, međutim sve je to, nekako, krenulo nekakvim krivim smjerom i umjesto da oslobodi žene, to ih je zarobilo, pa se žene danas osjećaju ne slobodnije nego ikada prije. U tom cijelom bućkurišu, budući da su žene zarobljene i muškarci su se izgubili, pa ni oni više ne znaju tko je tko i gdje im je mjesto u obitelji i svijetu.

Žene su u svojoj želji za slobodom postale agresivne, rekla bi čak pohlepne, pa na silu žele preuzeti sve stvari u svoje ruke, pa onda ako muškarac i hoće nešto napraviti one mu ne dopuštaju,samo za to da bi ga mogle okarakterizirati kao nesposobnog da napravi bilo što, kako bi mogle dokazati, kako one mogu sve i da su one superiornije i sposobnije, kao da je to uopće važno tko je sposobniji ili bolji.

Žena je žena, muškarac je muškarac, a zajedno su čovjek. E, a današnje žene su to zaboravile, pa na silu hoće biti muškarac.

Mi smo žene često puta ohole pa mislimo mi smo te koje rađaju djecu i ja imam pravo odlučivati što ću i kako ću“ Jedanput je netko rekao: „Majke rađaju djecu ali ih očevi rađaju svaki dan u trudu svojih ruku!“
Zbog žena su se vodili ratovi, padale vlade, abdicirali kraljevi, preko žene je svijet pao u grijeh, ali se preko žene i spasio.

Dakle sve nam to govori koliko su žene važne i vrijedne…..ali samo ako sebe doživljavaju takvima.
Dakle slobodna žena je ona koja je toliko moćna da bira činiti dobro i toliko snažna da ima snage biti, pored svega ostaloga, samo žena.

Viola