KARAMATIĆ O “SLOBODNOM” TRŽIŠTU U BIH: “Bitno je biti kućni prijatelj s Izetbegovićem i Dedićem i dobit ćete posao izvoza mesa u Tursku”

karamatic-ozivljava-herceg-bosnu

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Mario Karamatić komentirao je izvoz mesa iz Bosne i Hercegovine u Republiku Tursku, o čemu je rekao kako je bilo sve uredu, ali do ove godine.

“Kao što znate, Republika Turska je izašla u susret BiH nakon katastrofalnih poplava koje smo imali, a postigli smo i sporazum s njima o izvozu mesa. Protekle dvije godine je izvezeno mesa vrijednosti milijuna i milijuna eura. Prošle godine samo od naših proizvođača izvezeno je 8830 tona i to je lijepo funkcioniralo do ove godine “, rekao je Karamatić te nastavio:

“Međutim, ove godine, slijedom ideje pokojnog Alije Izetbegovića da se napravi deset begovskih obitelji koje će vladati Bosnom i Hercegovinom, bez ikakvih procedura je gospodin Muris Mujanović, koji ima jednu mesnicu u Vogošći, dobio posao vrijedan 20 milijuna eura i potpisao ugovor s Turskom u visini izvoza 3000 tona “, tvrdnja je Karamatića.

Karamatić je također u svom izlaganju naveo kako u ovoj godini ni kilogram mesa nije izvezen u Tursku iz naše zemlje, zahvaljujući, kako je istaknuo, “opstrukcijama što naših institucija, što kao fol nemogućnosti dogovora”.

“Ovo je poruka i braniteljima ispred zgrade Federalne vlade i svima sličnima koji su na rubu egzistencije: u ovoj zemlji je bitno biti kućni prijatelj Izetbegovića i gospodina Šemsudina Dedića, iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, i dobit ćete posao izvoza u Tursku vrijedan 20 milijuna eura” , oštar je bio Karamatić.

“Mektić je na svojoj jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji pozvao na povijesnu pomirbu srpski i bošnjačkog naroda.

Budući da Šarović vodi Ministarstvo vanjskih i trgovinskih odnosa a da je ovo napravljeno s kućnim prijateljem Izetbegovića, mislim da je ta pomirba upravo krenula na radost svih iskrenih patriota BiH” , dodao je.

Kao dokaz ovome što je govorio, Karamatić je rekao kako će novinarima podijeliti ugovore koji su potpisani s Republikom Turskom koji to pokazuju.

Također, pozvao je ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da pokrene policijske agencije u tom pravcu kako bi se vidjelo je li bilo nezakonitosti ili je zakonito, kako je naveo, da “privatna tvrtka potpiše sporazum s jednom republikom mimo svih institucija BiH”.

Kao dokaz Karamatić je podijelio novinarima ugovore koji su potpisani s Republikom Turskom

1200x7001200x700

873x400